Crítics de Podem acusen la direcció de ser «nacionalistes acomodats» NacióDigital

Podemos Unidos parla de «gran estafa» i creu que cal «organitzar una esquerrera no-nacionalista» de cara al 27-S

Reclama la fi de la immersió lingüística

Manifest de Podemos Unidos de cara al 27-S.
El corrent crític de Podem Podemos Unidos ha fet públic un manifest en què reclama «organitzar una esquerrera no-nacionalista a Catalunya» al marge de la formació comandada per Gemma Ubasart. Segons el col·lectiu, «és imprescindible una opció d’esquerres que no repeteixi la gran estafa de certs partits, que tenien una gran massa de votants treballadors no nacionalistes amb arrels en d’altres parts d’Espanya mentre que els seus dirigents eren nacionalistes acomodats, jugada que ja s’està repetint a Podem-Catalunya.»

Aquests podemistes crítics consideren que el procés independentista «és una ‘chalupa’ egoista dels que retallen drets mentre s’emboliquen en banderes etnicistes i busquen el privilegi enfront a la igualtat».

El col·lectiu és conscient que les eleccions del 27-S són «crucials» i «se’ls tiren a sobre», motiu pel qual asseguren que «no hi ha temps per perdre» i insten a qui se senti interpel·lat a posar-se ja a treballar per fer possible aquesta candidatura d’esquerres no-nacionalista.

Fi a la immersió lingüística

«Molts catalans que volen seguir conservant els seus llaços amb la resta d’Espanya i que es consideren d’esquerres no tenen actualment força que els representi: una esquerra que no tingui por a garantir que el castellà sigui una de les llengües vehiculars de l’ensenyament, vetllant així per la igualtat d’oportunitats de nens i joves, i que protegeixi els nens i joves de l’adoctrinament en el supremacisme i l’odi», asseguren els integrants del col·lectiu.

«No pot faltar-nos una opció que lluiti amb claredat i determinació pels treballadors, ja siguin assalariats, autònoms o desocupats, nascuts a o fora d’Espanya, i conscient que el procés de separació de Catalunya d’Espanya i, també, dins la pròpia Catalunya, els està perjudicant greument i, si no s’acaba ja, les conseqüències seran nefastes», afirmen.

El col·lectiu entén que Ciutadans (C’s) tampoc no els representa, ja que «s’omplen la boca amb proclames antinacionalistes i després comparteixen amb Convergència el mateix grup liberal al Parlament Europeu».

Crítica frontal a Fachin

Podemos Unidos també considera que qui serà el cap de llista de Podem el 27-S, el periodista Albano-Dante Fachin, és el presidenciable de Podem amb menys legitimitat de tot l’Estat, ja que només un 5,69% dels podemistes van votar a les primàries, i va ser escollit amb el suport de només el 3.57% dels afiliats.

Lectura completawww.naciodigital.cat/89754/critics/podem/acusen/direccio/ser/nacionalistes/acomodats

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s