Sector ‘unitarista’ de Podemos s’organitza – eNotícies

Enric Martínez posa en marxa un nou partit

El portaveu de Podemos Unidos, Enric Martinez, ha impulsat el partit UNIDOS SI, que és compatible, segons expliquen, amb ser afiliat de base de Podemos d’acord amb els seus Estatuts -únicament prohibida la doble militància pels que ocupen càrrecs interns-.

La formació, en un comunicat, remarca que aquest nou es defineix com “esquerra sense nacionalisme” i vol “combatre la separació y el nacionalisme a Catalunya”. El motiu de la seva creació per part de persones pròximes a Podem i a l’esquerra de Ciutadans és que “Podem-ICV ha format a Catalunya una candidatura amb sobiranistes i independentistes en les posicions amb possibilitats d’elecció”.

“Per si fos poc -afegeix-, el seu cap de llista Lluís Franco Rabell s’ha declarat obertament independentista, ha manifestat que podria votar per President de la Generalitat al cap de llista de Junts pel Sí o fins i tot a l’Oriol Junqueresd’ERC, i ha anunciat que espera que el nou Parlament organitzi un referèndum d’independència”.

Finalment, denuncia que “amb els vots de Podem s’han escollit alcaldes de CUP i ERC a Badalona, Sabadell i Terrassa, i s’han aprovat adhesions institucionals a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)”.

UNIDOS SI considera que això és “molt perillós per al moment que patim, amb una doble crisi politicoinstitucional i econòmica, agreujada pel secessionisme fomentat des del poder autonòmic, el qual ha empitjorat la crisi econòmica a la regió, fent fora empreses ja establertes així com a noves inversions i, per tant, destruint llocs de treball”.

El partit necessita “5.300 signatures d’aprovació -validació- fins al 23 d’Agost per poder concórrer a les eleccions del 27 de setembre” i “apel·la al milió de persones de classe treballadora, en gran part sense feina o situació precària, que se senten espanyols i no simpatitzen amb el nacionalisme ni la independència, però no voten en les eleccions autonòmiques perquè els seus interessos de classe i valors d’esquerra els allunyen d’altres opcions de vot com PSC, Ciutadans i PP”.

Lectura completahttp://politica.e-noticies.cat/el-sector-unionista-de-podem-sorganitza-96430.html

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s